Busparking Stationsplein Assen bijna klaar

Busparking Stationsplein Assen bijna klaar

In opdracht van aannemer BAM is op de voegen van de betonplaat op de busparking voegcoating aangebracht. Maandag kan de parking voor de bussen open gaan.

Van Kessel heeft de afgelopen dagen de voegen tussen de betonplaten op de busparking bewerkt en voorzien van een voegcoating zodat er geen vloeistoffen in de fundering kunnen lopen. Van Kessel is hierin een specialist en wordt door collega wegenbouwers ingehuurd.

Weekenddrukte stationsplein
Aankomend weekend rijden er geen treinen en zullen er bussen worden ingezet. Op het Stationsplein zelf zullen twee kranen worden ingezet, een voor de afwerking van de stationsluifel en een voor het plaatsen van de luifel op perron 2. Dit op de plek waar tijdelijk de trapovergang was tijdens de bouw van het station. Het Stationsplein en de busopstelplaats is hierna klaar en zal maandag deels voor de bussen worden vrijgegeven .

BAM bijna klaar
Als de werkzaamheden rond het station klaar zijn, zal de BAM het laatste stukje fietspad aanleggen en voor de kerst de werkzaamheden opleveren. De BAM heeft dan ruim 2,5 jaar aan de aanleg van het Station en de Overcingeltunnel gewerkt.

Tiplijn