Sinds de euthanasiewet van 2002 is er veel veranderd. In het begin vormde de wet een haag om de barmhartigheid van de arts die zijn patiënt wilde verlossen uit ondraaglijk lijden. Nu kunnen ook mensen met dementie, of met een psychiatrische stoornis en mensen die lijden aan hoge ouderdom, een beroep doen op de wet.
Er wordt gepleit voor verruiming, zodat mensen die niet lichamelijk ziek zijn maar hun leven wel als voltooid beschouwen, ook geholpen kunnen worden bij het sterven. Niet langer de barmhartigheid van de dokter, maar de zelfbeschikking van de patiënt lijkt leidend principe te zijn bij de beoordeling van een verzoek om levensbeëindiging.
Annemarieke van der Woude is gepromoveerd theoloog. Zij werkte tien jaar als geestelijk verzorger in een verpleeghuis en is momenteel als predikant verbonden aan de Remonstrantse Gemeente Oosterbeek. Over vragen rond het levenseinde schreef zij Het doodshemd heeft geen zakken (2011) en Als de dood. Trage vragen in het euthanasiedebat (2015). Regelmatig publiceert zij opiniërende artikelen in de media.
Na haar inleiding is er ruim gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. De muzikale omlijsting van de bijeenkomst wordt verzorgd door Kees Richters. Tevens zal er weer een bij het thema passend filmfragment worden vertoond, met een korte inleiding door Gerard Alberts.
De bijeenkomst wordt gehouden in De Bron, Einthovenstraat 28 te Assen. Vanaf 10:30 uur is de koffie klaar. Ze beginnen om 11:00 uur en rond 12:15 sluiten ze af. De toegang is vrij. Zin-in-Zondag is een project van de Protestantse Gemeente Assen.