Leerlingen geslaagd voor internationaal erkend diploma Frans

Leerlingen geslaagd voor internationaal erkend diploma Frans

Zeven leerlingen van vwo 3 op locatie Lariks van CS Vincent van Gogh hebben afgelopen vrijdag hun DELF-diploma A2 ontvangen uit handen van hun trotse docenten Petra Hopmans en Margriet Ro-zendal.

Tevens ontvingen drie oud-leerlingen uit vwo 6 en havo 5 het DELF-diploma B1. DELF betekent Diplôme élémentaire de la langue française en staat voor een officieel door de Franse staat erkend diploma Franse taalvaardigheid, georganiseerd door Centre International d Etudes Pédagogiques. De leerlingen zijn ook dit jaar weer allen geslaagd met een hoog cijfer; gemiddeld scoorden ze een 8.5.

Het DELF-examen biedt getalenteerde leerlingen een mooie manier om hun talenkennis verder te verdiepen. Naast de reguliere lessen Frans, hebben de leerlingen in hun eigen tijd het vak extra ge-volgd. Docent Petra Hopmans die de leerlingen heeft begeleid: Het is voor de leerlingen een hele uitdaging om zich verder te verdiepen in de Franse taal en voor ons is het heel fijn om zulke gemoti-veerde en hardwerkende leerlingen les te mogen geven! 

De leerlingen hebben examen gedaan in vier onderdelen: luistervaardigheid, leesvaardigheid, schrijf-vaardigheid en mondelinge taalvaardigheid. De eerste drie onderdelen werden op school geëxami-neerd, de mondelinge vaardigheid werd getoetst in Bilthoven. Het DELF-diploma is internationaal er-kend en voor onbepaalde tijd geldig.

Ook dit schooljaar worden er weer DELF-lessen voor niveau A2 en B1 aangeboden, waarin weer met een groep enthousiaste leerlingen aan de slag gegaan wordt om de Franse taal te leren.

Tiplijn