Collardslaan opengebroken voor aanleg nutsvoorziening T Wapen

Collardslaan opengebroken voor aanleg nutsvoorziening T Wapen

De Collardslaan in Assen werd vandaag in twee fases opengebroken voor de aanleg van nieuwe nutsvoorzieningen voor het Grandcafe T Wapen.

In opdracht van Enexis werd er vandaag nieuwe mantelbuizen onder de Collarslaan in Assen aangelegd, hierna kan het nutsbedrijf een zwaardere nutsaansluiting realiseren voor het restaurant en bovenliggende appartementen. Net voor de opening van het restaurant bleek de aansluiting niet voldoende te zijn voor de combinatie van gebouw, en restaurant. Daardoor moest er een zwaardere aansluiting komen op het netwerk van Enexis. Zwaardere aansluiting betekent ook een nieuwe dikkere kabel.

Aanleg
De Collardslaan is vandaag open gezaagd en werd voorzien van nieuwe mantelbuis. De nieuwe kabel moet verder op in de straat opgehaald worden. De maandag is daarvoor de ideale dag om de weg deels te sluiten. Verkeersregelaars regelden het verkeer rond de werkzaamheden. Na de aanleg van de mantelbuis kan de straat weer worden dicht gelegd. De aannemer zal deze dagen de nieuwe voorzieningen aanleggen en zorgdragen dat de aansluiting voor het pand weer optimaal zal worden.

Tiplijn