Rijksvastgoedbedrijf in rechtbankcomplex geopend

Rijksvastgoedbedrijf in rechtbankcomplex geopend

Afgelopen maanden is het leegstaande rechtbankcomplex in Assen behoorlijk gestript en is omgebouwd voor de 179 medewerkers van de Rijksvastgoedbedrijf.

Vandaag zijn de nieuwe medewerkers op het station in Assen welkom geheten, er was een officieel moment in het nieuwe gebouw van het Rijksvastgoedbedrijf waarbij ook burgermeester Out aanwezig was. De nieuwe gebruikers van het pand krijgen van de gemeente Assen een gratis rondleiding door Assen aangeboden waar ze ook een bezoek aan het Drents Museum kunnen brengen.

Voor de opbouw is er behoorlijk wat gesloopt en lijkt het gebouw geheel gestript te zijn. Er zat een strak schema op de bouw, in de avonduren en in het weekend werd er doorgewerkt. Met de komst van het Rijksvastgoedbedrijf is de rechtbank behouden voor Assen, als er geen tweede huurder van het pand gevonden was, moest het gehele complex sluiten.

Transformatie klaar
Met de komst van 179 medewerkers van het Rijksvastgoedbedrijf komt er ook weer een stuk werkvoorziening naar Assen terug, Groningen verliest 50 arbeidsplaatsen. Het gebouw van de rechtbank was behoorlijk gedateerd en werd geheel opnieuw voorzien van de beste voorzieningen die er op de kantoormarkt aanwezig zijn. Naast nieuw ventilatie systeem en hoogwaardige IT systeem, kregen alle kantoren een nieuwe inrichting van Harryvan uit Slochtenen, die ook De Nieuwe Kolk in Assen hebben ingericht.

Tiplijn