Vlucht Voorwaarts Assen zoekt naar weer maatjes voor statushouders

Vlucht Voorwaarts Assen zoekt naar weer maatjes voor statushouders

Vlucht Voorwaarts in Assen is weer op zoek naar nieuwe maatjes. Zij zoeken mensen die maatje willen worden van een statushouder in Assen om ze zo meer te integreren in de Nederlandse cultuur en om maatjes hun horizon te verbreden doordat ze een nieuwe cultuur van erg dicht bij mee maken.

We waren steeds aan het kletsen! , vertelt Jasmine over de oudere dame in rolstoel met wie ze net een wandeling maakte door de zonnige Assense straten. Het is een bont gezelschap: drie Syrische vrouwen, hun Nederlandse maatjes en een groep ouderen. Samen genieten ze van het herfstweer, drinken koffie en thee en spelen Mens Erger Je Niet. Verschil in leeftijd, afkomst en cultuur wordt even vergeten.

Deze groep van Syrische en Nederlandse Assenaren doet mee aan Vlucht Voorwaarts, een project waarbij statushouders gekoppeld worden aan Nederlandse maatjes. Ze leren zo elkaar en elkaars cultuur kennen, organiseren activiteiten en werken samen aan persoonlijke doelen. Op deze manier leren de statushouders sneller de Nederlandse taal, doen ze makkelijker contacten op en worden ze ondersteund richting werk of opleiding.

De afgelopen jaren begonnen al drie groepen aan een intercultureel avontuur. In januari begint er weer een nieuwe lichting. Daarvoor zoekt Vlucht Voorwaarts nieuwe maatjes die statushouders wegwijs willen maken in Assen.

Wil je nieuwe Assenaren verder helpen, je eigen horizon verbreden en zo bouwen aan een mooiere stad voor iedereen? Dat kan. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website.

Tiplijn