Meer activiteiten voor jeugd in Kloosterveen

Meer activiteiten voor jeugd in Kloosterveen

In Kloosterveen worden steeds meer activiteiten voor de jeugd in Kloosterveen georganiseerd.

Na twintig jaar proberen is het buurtteam Kloosterveen toch maar weer een actie op gaan zetten voor de jeugd. Drie wijkverenigingen hebben het niet gehaald en helaas bleven leuke activiteiten in de wijk kloosterveen beperkt tot op het schoolplein, en op de maandelijkse Super Saturdays van de winkeliersvereniging Kloosterveste.

JACK
In Kloosterveen is JACK in het leven geroepen. JACK staat voor Jeugd Activiteiten Centrum Kloosterveen. Bij JACK kun je terecht met al je vragen, ideeën, maar uiteraard ook om elkaar te ontmoeten en lekker te chillen. Er is altijd wat te doen en regelmatig worden er activiteiten georganiseerd samen met de jeugd.

Bas de Leeuw
Bas is al jaren betrokken bij de wijk kloosterveen, ooit als jongeren werker en nu als teamlid van het buurtteam Kloosterveen. Naast het wijkteam liepen er ook een paar stagiaires mee bij het wijkteam en die hebben de afgelopen maanden de jeugd eens opgezocht en gevraagd waar ze zin in hebben, jawel jeugd van 12+ die anders maar hangen voor de TV of achter de PC thuis. Maar vanavond konden ze zich even uiten met elkaar in de sportkantine van de MFA die beschikbaar was voor de jeugd. Onder goed toezicht zijn er leuke basis contacten gelegd en hopende kan dat met een stukje begeleiding van bewoners uit de wijk kloosterveen weer uitgroeien tot meer activiteiten voor de jeugd van 12+.

Activiteit vrijdag
Er was vraag naar het maken van smurrie, drab of slijm. Deze activiteit is van 14.00 uur tot 17.00 uur in het MFA Kloosterveste.

Meer informatie: www.facebook.com/buurtteamkloosterveen/

Tiplijn