Extra tijd voor aanmelden muziekcompetitie Art Rocks

Extra tijd voor aanmelden muziekcompetitie Art Rocks

Muzikanten hebben een week extra de tijd om zich aan te melden voor muziekcompetitie Art Rocks en daarmee kans te maken op een optreden in een museum, een finaleplek in Paradiso en een geldprijs van ¬1000.

Aanmeldperiode Art Rocks verlengd
Muzikanten hebben een week extra de tijd om zich aan te melden voor muziekcompetitie Art Rocks en daarmee kans te maken op een optreden in een museum, een finaleplek in Paradiso en een geldprijs van ¬ 1000. Nog tot en met vrijdag 26 oktober 23.59 uur kunnen muzikanten hun track insturen. De track moet geïnspireerd zijn op één van de 56 kunstwerken uit de zeven Nederlandse topmusea: Museum Boijmans Van Beuningen, Kröller-Müller Museum, Tropenmuseum, Drents Museum, Museum Prinsenhof Delft, Bonnefantenmuseum en Centraal Museum Utrecht. Ruim vijftig muzikanten hebben zich inmiddels al aangemeld via www.artrocks.nl.

Acht werken Drents Museum in Art Rocks
Uit alle muziekacts die zich voor Art Rocks inschrijven, selecteren een vakjury en het publiek de acts die door mogen naar de museumrondes. Op 1 november worden deze 56 acts bekendgemaakt. Het Drents Museum heeft acht kunstwerken geselecteerd voor de competitie, waaronder het archeologische topstuk de gouden drinkbeker uit Hamedan (te zien in de tentoonstelling Iran), het keramisch werk Haas van kunstenaar Carolein Smit en het schilderij Thalheim van Hermann Markard. Inmiddels zijn er al dertien aanmeldingen voor de kunstwerken uit het Drents Museum.

Verloop van de competitie
Tijdens de zeven museumrondes brengen de acts hun track live ten gehore bij het door hen gekozen kunstwerk. Deze voorrondes vinden tussen 17 november en 9 december plaats in de zeven musea. De eerste museumronde op 17 november vindt plaats in het Drents Museum. Uit elke museumronde komt één finalist die een vakjury selecteert. Ook wordt er één publieksfinalist gekozen. Deze acht finalisten winnen allemaal een professionele videoclip bij hun track. Op 23 januari 2019 vindt in poptempel Paradiso de finale plaats, waar de finalisten strijden om een geldprijs van ¬ 1000.

Zowel tijdens de voorrondes als tijdens de finale zijn er optredens van Art Rocks-ambassadeurs Blaudzun en Yung Nnelg. Zij maakten zelf ook een track, geïnspireerd op respectievelijk Korenveld met maaier en zon (1889, Vincent van Gogh) en Kings of Egypt II (1982, Jean-Michel Basquiat).

Deelnemen
Bekijk de 56 geselecteerde kunstwerken en meld je uiterlijk 26 oktober 23.59 uur aan op www.artrocks.nl. Deelnemen aan de muziekcompetitie kan vanaf 15 jaar en is zowel voor amateurmusici als voor professionals.

Tiplijn