Vriendendag TT Circuit:

Vriendendag TT Circuit: "hoe belangrijk is het TT Circuit voor Assen"

Al bijna negentig jaar wordt in Assen de TT gehouden. Het evenement trekt ieder jaar opnieuw meer dan honderdduizend toeschouwers. Dan moet het circuit, zeker met al haar andere activiteiten, een belangrijke voorziening voor Assen zijn. Of dat zo is, zal burgemeester Marco Out van de gemeente Assen zaterdag 13 oktober laten weten.

De eerste burger van Assen geeft die dag voor Vrienden van het TT Circuit antwoord op de vraag hoe belangrijk is het TT Circuit voor Assen . In de stad Assen zelf wordt vooral rond de TT, maar ook rond andere evenementen, veel besteed door bezoekers van evenementen. In zijn uiteenzetting zal Marco Out het economisch aspect van het circuit zeker niet onbesproken laten.

Op de vraag wat er voor de organisatie van de jaarlijkse TT nodig is, zal vanuit de TT-organisatie zelf antwoord worden gegeven. Mark Van Aalderen, werkzaam als manager marketing en events bij het TT Circuit Assen, gaat in op de enorme klus die de medewerkers moeten klaren, voor de eerste Grand Prix motoren op het asfalt komen.

Vanuit de racesport zelf komt Bertus Folkertsma voor het voetlicht. De coureur uit het Friese Tzummarum nam tweemaal deel aan races op het beroemde, maar ook beruchte, Isle of Man. Hij zal toelichten wat hem drijft in deze bijzondere wedstrijden uit te komen. Dit jaar verliep zijn optreden op Man niet vlekkeloos. Folkertsma crashte en moest de strijd geblesseerd opgeven.

Tijdens de Vriendendag op 13 oktober worden rondleidingen door de gebouwen van het TT Circuit gegeven en kan een kijkje worden genomen achter de schermen bij het raceteam van Bertus Folkertsma. Verder is er aandacht voor Riders for Health en de Stichting Happy Smile.

De bijeenkomst voor Vrienden van het TT Circuit, een organisatie die momenteel bijna 15.000 Vrienden kent, begint om 10.15 uur en wordt gehouden in het mediacentrum van het TT Circuit Assen. Die dag worden ook de afsluitende cupraces van CRT Holland verreden.

Tiplijn