Nieuwe rioolverbinding verhelpt geuroverlast Herman Broodstraat

Nieuwe rioolverbinding verhelpt geuroverlast Herman Broodstraat

In de afgelopen weken is er een nieuwe rioolverbinding gemaakt tussen de Herman Broodstraat en de Dr. AF Philipsweg. De geuroverlast is volgens de gemeente nu verholpen.

Er is een nieuwe leiding dwars onder de spoorbaan geperst op de gewenste hoogte. Nu kan het rioolwater vrij afstromen richting de Dr. AF Philipsweg. Een wekelijkse reiniging van dit riool is daarom niet meer nodig

Klachten verholpen
Omdat de riolering onder het spoor te hoog lag en rioolwater zich aan de zijde van de Herman Broodstraat ophoopte, liep dit water niet goed weg. Een wekelijkse reiniging van dit riool was noodzakelijk. Dit heeft afgelopen jaar geleid tot veel klachten over rioolgeur in de woningen. Die klachten zijn nu verholpen.

Nog een keer reiniging van de riolering
Begin oktober reinigt de gemeente de riolering die richting de Philipsweg afvoert, nog één keer. Het gaat om de riolering in de Herman Broodstraat, de Mondriaanstraat, de Jan van Ravenswaaystraat, de EB von Dulmen Krumpelmannstraat en een gedeelte van het Palet en de Rembrandtlaan. Mogelijk kan dit nog geuroverlast veroorzaken.

Wat te doen bij geuroverlast
Als u na de reinigingswerkzaamheden een rioolgeur in uw woning ruikt, dan kan het zijn dat de sifons van wastafels, wc s en gootstenen door de onderdruk zijn leeg getrokken. U kunt dit eenvoudig herstellen door even de wc door te trekken en kranen kort te laten lopen zodat de sifons weer gevuld worden. Een met water gevulde sifon zorgt namelijk voor stankafsluiting van het riool. Naast eventuele geuroverlast zult u weinig merken van de werkzaamheden.

Tiplijn