Regels voor zonnepanelen gaan veranderen

Regels voor zonnepanelen gaan veranderen

Vanaf 2020 gaan er nieuwe regels gelden met betrekking tot zonnepanelen. De gemeente Assen geeft alvast wat informatie hierover.

Heeft u zonnepanelen? Dan mag u volgens de huidige regels de opgewekte elektriciteit aftrekken van de elektriciteit die u verbruikt. Stel dat u met uw zonnepanelen 800 kWh opwekt. U verbruikt 1000 kWh. Dan betaalt u voor die 200 kWh. En u betaalt alleen daarover belasting.

Vanaf 2020 nieuwe regels
In 2020 vervallen de huidige regels. U krijgt dan te maken met de zogenaamde terugleversubsidie. Die is waarschijnlijk minder gunstig. Als u 1000 kWh verbruikt, betaalt u voor die 1000 kWh; inclusief belasting. Voor de 800 kWh die u opwekt krijgt u de kale  stroomprijs en een deel subsidie terug. Als u nu zonnepanelen koopt, dan profiteert u dan nog tot 2020 van de huidige gunstige regeling en de aangekondigde overgangsregeling. Daarnaast wekt u met zonnepanelen natuurlijk uw eigen duurzame stroom op en zo helpt u mee aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de aanschaf van zonnepanelen, kijk dan op de website van het Drents Energie Loket. Meer over het afschaffen van de salderingsregeling leest u hier.

Tiplijn