Sloop van oude school voor nieuwe BENG-huizen (Video)

Sloop van oude school voor nieuwe BENG-huizen (Video)

Maandagavond was er een informatieavond over de sloop van een oude school aan de Lottingstraat in de wijk Lariks.

De oude school aan de Lottingstraat is af en heeft geen doel voor herbestemming. De gemeente Assen heeft met partner Actium gekeken of er op deze plaats woningbouw kon worden gerealiseerd. Actium heeft hiervoor een architect in handen genomen uit Groningen, die maandag met Actium en diverse medewerkers van de gemeente een informatieavond gaven in het oude schoolgebouw.

Plan
Het plan is om het schoolgebouw pas te slopen als alle aanvragen voor de woningbouw zijn doorlopen, dit zodat de locatie geen afvalberg gaat worden. Adhoc zal de tussenliggende periode het gebouw gaan beheren en zorgdragen dat het bewoond blijft. Op de plaats van de school verwachten ze 14 woningen te kunnen bouwen met de BENG-formule. Dit zijn woningen die bijna energieneutraal zijn. Vanaf 2020 is dit verplicht.

Veel groen
Voor de woningen komt een grote groenstrook waarop ook een eventuele speelplaats voor kinderen gerealiseerd kan worden. De verwachtingen zijn dat de bouw eind 2019 kan beginnen en de woningen in 2020 op de markt kunnen komen. Actium is de verhuurder, de woningen worden gemaakt voor de huurprijs rond de 450 á 500 euro.

Tiplijn