DNK organiseert regenboogquiz in Regenboogweek

DNK organiseert regenboogquiz in Regenboogweek

Van 6 t/m 13 oktober is het de Regenboogweek in Assen. Op zaterdag 6 oktober gaat deze week feestelijk van start, waarbij wethouder Gea Smith het regenboogzebrapad in Assen opent.

COC Groningen & Drenthe en DNK verzorgen deze dag verschillende activiteiten mét natuurlijk een regenboog-tintje. Daarnaast is er op dinsdag 9, donderdag 11 en vrijdag 12 oktober een heuse Regenboogquiz  in de Bibliotheek van DNK.

Regenboogweek
De regenboogweek is een week waarin extra aandacht wordt gevraagd voor de acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en interseksuele (LHBTI) mensen. Sinds 2015 behoort Assen tot de erkende Regenboogsteden in Nederland. Ook DNK zal extra aandacht besteden aan de Regenboogweek. Naast de activiteiten tijdens de opening van het regenboogzebrapad op 6 oktober, organiseert DNK een Regenboogquiz  op dinsdag 9, donderdag 11 en vrijdag 12 oktober. Hierin passeren verschillende weetjes uit de LHBTI-scene de revue. Na afloop van de quiz is er in de bioscoop op de dinsdag- en donderdagavond de film The Happy Prince  te bezoeken, over het leven van de flamboyante Oscar Wilde.

Regenboogkast
De Bibliotheek van DNK beschikt daarnaast vanaf 2016 over een regenboogkast , met titels over seksuele diversiteit. Er staan boeken en films over lesbisch-, homo-, biseksueel- en transgender-zijn en hieraan gerelateerde thema s. Iedereen heeft zo op laagdrempelige wijze toegang tot informatie over dit onderwerp.

Informatie en tickets via dnk.nl. De regenboogquiz in de Bibliotheek van DNK is gratis toegankelijk.

Tiplijn