PvdA: Subsidiepot voor privé muzieklessen gemeente Assen al leeg

PvdA: Subsidiepot voor privé muzieklessen gemeente Assen al leeg

De subsidiepot voor privé muzieklessen van de gemeente Assen is al binnen drie weken leeg. De Partij van de Arbeid in Assen vraagt zich af aan wie de subsidies zijn toegekend.

De PvdA wil dat alle kinderen mee kunnen doen. Of het nu om sport gaat of onderwijs of cultuur. Op 1 september heeft de gemeente Assen een subsidieregeling in het leven geroepen voor privé muzieklessen aan kinderen. Alleen, nu blijkt dat binnen drie weken de pot al compleet leeg is. Er kunnen geen aanvragen meer worden gedaan.

Minimuminkomen
Voor elk kind kon er een subsidie worden aangevraagd. Alleen, was het niet beter om het alleen voor gezinnen met een minimuminkomen te laten gelden? PvdA: Voor kinderen uit minimagezinnen ligt het, vanwege de hoge kosten, niet voor de hand dat ze privélessen volgen en de PvdA fractie is bang dat deze groep achter het net heeft gevist met deze subsidieregeling.

Schriftelijke vragen
Fractielid Harriet van Es vraagt daarom aan het college van B&W opheldering. Zo is de fractie benieuwd hoeveel aanvragen er zijn ingediend en hoeveel aanvragen er zijn toegekend. Ook vragen zij het college hoeveel van deze aanvragen uit de zogenoemde minimagezinnen kwamen en hoeveel van deze gezinnen de bijdrage hebben ontvangen.

De PvdA ziet graag dat het College de regels met betrekking tot de subsidieaanvraag aanscherpen, en het alleen voor minimagezinnen laat gelden. De fractie is daarover benieuwd naar het standpunt van het College.

Tiplijn