Karakteristieke beukenstoel op Prins Hendrikstraat gekapt

Karakteristieke beukenstoel op Prins Hendrikstraat gekapt

De omstreden bomenkap van een karakteristieke beukenstoel aan de prins Hendrikstraat en Oranjestraat is volbracht.

Wederom tumult het aan de Prins Hendrikstraat over de karakteristieke beukenstoel, die nu opeens deels te blijkt te zijn gekapt. De weg is deels afgezet en de takken en boomdelen liggen op de weg.

Rechtszaak
De rechter heeft in 2008 een uitspraak gedaan over de bomen en het behoud ervan, de gemeente had destijds een kapvergunning gegeven en via de rechter is dit tegen gehouden.

Karakteristiek
In 2016 bleek volgens omwonenden dat de beukenbomen vergiftigd waren. Via de media is er daarna veel commotie geweest of de boom wel of niet was vergiftigd.

Te koop
Op de plaats van de bomen kan een complex worden gebouwd wat op deze website staat. De eigenaar van het perceel, projectontwikkelaar Stagoed Investment, was niet bereikbaar voor commentaar.

Gevaar
Volgens de gemeente worden de betreffende bomen gekapt vanwege mogelijk gevaar voor de directe omgeving. Daar is een kapvergunning voor verleend. De kap vindt in fases plaats. De gemeente kon niet vertellen of de procedure uit 2008 nog heeft meegewogen.

Woensdag is een hovenier de hele dag bezig geweest om alles weg te zagen, hij had opdracht gekregen en er was een vergunning.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn