Assen wil jeugd terug naar de binnenstad brengen

Assen wil jeugd terug naar de binnenstad brengen

De gemeente Assen wil samen met Vaart in Assen de jeugd terug gaan brengen naar de binnenstad.

Dat staat in het werkplan van de gemeente en de nieuwe binnenstadsorganisatie Vaart in Assen dat donderdag werd gepresenteerd.

Concurrentie
Het blijft voor Assen moeilijk om de jeugd terug naar de binnenstad te halen. Vooral de jongvolwassenen trekken toch vaker naar Groningen. Met concerten of sportevenementen willen ze proberen dat er meer aantrekkingskracht komt: Buiten de horeca kunnen jongeren aangetrokken worden met concerten of sportevenementen. Voor de doelgroep jongvolwassenen (18+) is het voor Assen lastig om op dit punt te concurreren met Groningen, omdat Assen geen hogeschool of universiteit heeft.

Assen wil zich daarom richting op de jongere doelgroep: Meer mogelijkheden liggen er voor de doelgroep 6  18 jarigen. Er moet dus kritisch gekeken worden om die kansen te pakken die kunnen werken in de nabijheid van de studentenstad.

Zelf initiatieven
Om de juiste beslissingen voor de jeugd te nemen nodigt de werkgroep de jongeren uit om zelf initiatieven aan te leveren. Daarvoor wil Vaart in Assen samen met Vaart Welzijn en Jong Assen een ThemaTafel Jeugd  voor de binnenstad opzetten.

Tekst: Erik Smit

Tiplijn