Impuls technieksector regio Assen door intentieverklaring Drenthe College

Impuls technieksector regio Assen door intentieverklaring Drenthe College

Drenthe College en Ondernemend Assen hebben donderdagavond een intentieverklaring ondertekend. Daarin spreken zij af, dat zij samen duurzaam en toekomstgericht technisch mbo-onderwijs willen ontwikkelen en stimuleren in regio Assen.

Reden voor de samenwerking tussen beide partijen is, dat het steeds moelijker wordt om in regio Assen voldoende gekwalificeerd technisch personeel te vinden vanwege landelijke- en demografische ontwikkelingen. Door het geringe aanbod van vakmensen zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt hun werkzaamheden te beëindigen. Dat willen Drenthe College en Ondernemend Assen voorkomen.

Interesse voor technieksector
Tegelijkertijd vragen de technologische ontwikkelingen  zoals robotisering en automatisering  in de zakelijke dienstverlening om omscholing en begeleiding naar ander werk binnen de techniek. Het voortgezet onderwijs in de regio geeft aan, dat er voldoende leerlingen met interesse voor de technieksector zijn. Ook voor huidig technisch personeel geldt, dat door de snelheid van alle ontwikkelingen in de techniek het belang en de noodzaak van een leven lang ontwikkelen groot is.

Samenwerken
Door samen de handen ineen te slaan willen Drenthe College en Vereniging Ondernemend Assen de toekomst van het technisch onderwijs in regio Assen veiligstellen en blijven ontwikkelen. Dat geldt voor zowel de opleidingen op niveau 2 en 3 als de intentie om niveau 4 (Engineering) aan te bieden.

Continue bijdragen
Drenthe College en Ondernemend Assen zijn de partijen bij uitstek om samen te werken aan behoud van de technieksector in de regio. Zij willen zich beiden inzetten om de tekorten aan technisch personeel weg te werken. Daarnaast willen zij continue bijdragen aan een beter vestigingsklimaat voor technische bedrijven.

Tiplijn