Eerste maatjesboekje in Assen uitgereikt (Video)

Eerste maatjesboekje in Assen uitgereikt (Video)

Maatje Jobse rijkte dinsdag aan wethouder Harmke Vlieg het eerste maatje(s)boekje in het Asser gemeentehuis uit.

Maatje Jobse en Els Timmerman zijn twee jaar bezig geweest met de voorbereidingen van het Maatje(s)boekje en zijn blij, en trots, dat het nu af is. Het boekje is een verzameling van laagdrempelige activiteiten voor alle Assenaren die iets samen willen, maar dit nog niet doen.

Gewoon doen
Maatje Jobse is een van die Assenaren die omkijkt naar een ander en vooral in Assen-Oost een beweging in gang heeft gezet om eenzame mensen en mensen die het nodig hebben te bezoeken. Ook neemt zij mensen mee naar iets wat er in de wijk te doen is. Uit dit project is een lijstje ontstaan waar alle activiteiten in Assen in staan die voor een ieder gemakkelijk toegankelijk is. Vanuit het lijstje kwam een handgeschreven boekje met acht paginas die door een grafisch vormgever is uitgewerkt tot het Maartje(s)boekje.

2000 exemplaren
De eerste gedachten waren om 1000 boekjes te maken, maar met een kleine extra bijdrage was 2000 exemplaren veel goedkoper en kon direct een ruime uitgifte worden gedaan. Na de presentatie en fotos konden de boekjes snel worden uitgegeven en zal iedere eenzame Assenaar straks de informatie ontvangen om er lekker even uit te gaan.

Meer informatie: www.humanitas.nl/afdeling/assen

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn