Fotos: Waterdag van Waterleidingmaatschappij Drenthe

Fotos: Waterdag van Waterleidingmaatschappij Drenthe

Gisteren was er bij de Waterleidingmaatschappij Drenthe een open dag. De open dag was onder het motto Veeg je straatje schoon in Assen.

De medewerkers gingen op deze markt met bezoekers in gesprek over duurzaam tuinonderhoud en laten mogelijke alternatieven zien. Het doel? Een schonere Drentsche Aa.

De open dag aan de Lonerstraat trok honderden belangstellenden. Voor volwassenen en voor kinderen was er volop wat wils.

Waarom doen ze dit?
Er komen nog te veel chemische middelen voor in de Drentsche Aa. En dat terwijl ze hier drinkwater uit halen. Het blijkt dat vervuild water van tuinen via het grondwater in de beek terecht komt. Dat willen ze graag samen met de inwoners verminderen. Want wat er niet in komt, hoeven ze er ook niet uit te halen. Iedereen heeft zelf invloed op de leefomgeving én de eigen gezondheid. ze gaan niet alleen in gesprek met de inwoners, maar werken ook samen met boeren en bedrijven.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_Romeo Hospes
Tiplijn