Wethouder Booij deelt prijzen AssenRuns op scholen uit

Wethouder Booij deelt prijzen AssenRuns op scholen uit

Vrijdag reikte wethouder Janna Booij aan drie Asser basisscholen prijzen uit voor hun prestaties in de Rabo Scholencompetitie 2017/2018 van AssenRuns. Ook deze vierde editie bestond weer uit de kidsruns van zes verschillende loopevenementen in Assen, mooi verdeeld over het schooljaar.

Er deden leerlingen mee van 26 verschillende Asser basisscholen. Deze keer vielen in de prijzen: KC De Borg op plek 3, KC De Heksenketel op plek 2 en KC De Kloostertuin op plek 1.

Onder veel interesse ontvingen drie schooldirecteuren een mooie beker van de wethouder plus een cheque met een vrij te besteden bedrag van de Rabobank. Op elke school was er ook een prijs voor de leerling(e) die het meest had bijgedragen aan de klassering van zijn of haar school. Op KC De Kloostertuin was dit Amy Inwards, op KC De Heksenketel was het Natasha Brouwer en op KC De Borg was Ingelise de gelukkige. Naast een beker van de wethouder ontvingen deze toppers ook een cadeau-set van de Rabobank plus een originele Team-NL Hoody van sponsor Forte Sportswear.

Op KC De Borg was echter Ingelise nummer twee en haar broer Leander nummer één. Omdat Leander net is vertrokken naar het voortgezet onderwijs neemt Ingelise niet alleen haar eigen prijzen mee, maar ook die voor haar broer.

Nieuw seizoen
Op zaterdag 15 september gaat het nieuwe seizoen van de Rabo Scholencompetitie alweer van start met de 4 Mijl van Assen in de wijk Marsdijk. De eerste kidsrun start om 12:15. Vanwege de grote vraag naar startnummers is er op de dag zelf geen na-inschrijving op locatie. En zoals bij alle kidsruns van AssenRuns: voor basisschoolleerlingen is deelname gratis. Daar bovenop ontvangt iedere leerling (ook gratis) een speciaal voor deze 4 Mijl ontworpen Unicef-sportshirt.

Inschrijven kan vooraf via www.4mijlvanassen.nl.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn