Zondag 2 september is de 23e editie van Jazz by Bike

Zondag 2 september is de 23e editie van Jazz by Bike

Zondag 2 september is de 23e editie van Jazz by Bike.

Vanaf de Brink vertrok een peloton van ca. 80 fietsers richting café Popken Ekehaar waar de Burgundy Street Jazzmen voor een warm muzikaal welkom zorgden. Dat was geen luxe, want de buitentemperatuur lag tegen het vriespunt en het frisse windje deed er nog een klein schepje boven op. De tocht liep via het Schepershoes en café de Amer  naar de Aanleg  in Deurze en iedereen was het erover eens: Jazz by Bike is voor herhaling vatbaar, maar nooit meer zo vroeg in het voorjaar, dus werd het vanaf dat moment september.

De Bike  is inmiddels voor een groot deel vervangen door de E Bike  en ook het aantal automobilisten is gegroeid, maar de amusementswaarde is er niet minder om. Het kwartet bestaande uit Hans & Aly Mijsbergh en Cees & Anni Hofsteenge heeft ook nu weer een mooie route door ons prachtige landschap voor ons samengesteld.

Ze beginnen om 11.00 uur in de Herberg van Loon met de vertrouwde klanken van de FREETIME DIXIELANDERS uit Beilen, de band die dit jaar op grootse wijze haar 35-jarig jubileum vierde en is uitgegroeid tot een boegbeeld van de op het publiek gerichte jazzmuziek uit de 20er en 30er jaren van de vorige eeuw. Een prima orkest, dat de opbrengst van alle optredens beschikbaar stelt aan goede doeleinden.

Jack Brinkman en zijn mannen staan er ook nu weer voor garant dat de bezoeker met een plezierig gevoel op de fiets of in de auto stapt naar het Zalencentrum Van Veen in Witten, waar ze kennis kunnen maken met JAZZTERDAYS, een Groninger formatie bestaande uit 6 gelouterde muzikanten met allemaal een verschillende muzikale achtergrond.

De laatste etappe van Jazz by Bike brengt hen van Witten naar De Hertenkamp in Assen voor een spetterend slotakkoord ons gebracht door de 5-mans formatie YES ! THAT s SWING. De band, waarin in Assen bekende musici als trombonist Richard Coltrane en rietblazer Lex Lubbers, ondersteund door een ritmesectie bestaande uit banjoïst Anne van der Wal, contrabassist Etienne Beyé en slagwerker Fred Mooy, zal haar naam zeker eer aan doen door te zorgen voor een swingende finale van deze inmiddels traditionele seizoensopening.

Informatie
De fietstocht is circa 25 km. Deelname aan het evenement is ¬15 euro. Doet u ook mee? Zie: jazzclubassen.nl

Tiplijn