Fundering voor hond Mannes bij Asser station klaar

Fundering voor hond Mannes bij Asser station klaar

Donderdag is de fundering voor het kunstwerk Mannes bij het station in Assen gestort.

Het kunstwerk Mannes is klaar en zo ook de voorbereidingen op het Stationsplein, waar donderdag de betonfundering werd gestort. Assen kan nu zien hoe groot het kunstwerk van zes meter hoog gaat worden. De fundering bestaat uit een grote plaat beton met daarop vier funderingspoten voor Mannes. De werkzaamheden voor de fundering moest nu worden gedaan omdat het gehele Stationsplein wordt her gestraat en dezelfde rode look krijgt als het centrum van Assen.

Kunstwerk
Bij ieder bouwproject is een deel ook bestemd voor kunst. Het vorige college heeft bepaald dat er ruim 375.000 euro aan kunst moet worden uitgeven aan projecten rond de tunnel en het station. Assen krijgt hiervoor kunstwerk Mannes in een eenvoudige uitvoering en met andere kleur. In de tunnel is lichtkunst aangebracht. Mannes is een kunstwerk van Maurice Nio en Q.S. Serafijn uit Rotterdam en is gebouwd in Waddingsveen bij Doornekamp Woodspecials

Oplevering dierendag
Ondanks alle commotie is het project op dierendag klaar en zal er een klein feestje zijn rond de opening van dit kunstwerk.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn