Uitreiking van nieuwe collectie baby en peuterboekjes door Bibliotheek DNK

Uitreiking van nieuwe collectie baby en peuterboekjes door Bibliotheek DNK

Op woensdagochtend 28 augustus heeft Gerda de Vries, Labelmanager Bibliotheek & Domein Educatie bij DNK, een nieuwe collectie baby- en peuterboekjes uitgereikt aan Truus Paulsen-Storchart van het GGD Drenthe Consultatiebureau in Kloosterveste.

Naast deze nieuwe collectie boeken voor Consultatiebureau Kloosterveste is er ook in de overige twee consultatiebureaus in Assen een nieuwe collectie boeken geplaatst voor ouders die met hun kind het bureau bezoeken.

Deze mooie samenwerking tussen Bibliotheek DNK en GGD Drenthe zorgt ervoor dat ouders gestimuleerd worden om veel met hun kind te praten, te zingen en voor te lezen als het kind nog heel jong is, om zo de taalontwikkeling gericht te bevorderen.

De nieuwe collectie voor het Consultatiebureau is in aanloop naar de Week van de Alfabetisering uitgereikt, omdat er tijdens deze week niet alleen extra aandacht is voor de terugdringing van laaggeletterdheid, maar ook aan de preventie ervan. En daarvoor is voorlezen belangrijk. Of dat nu in het consultatiebureau, thuis of in de BoekStarthoek van Bibliotheek DNK is.

Tiplijn