Reiniging en inspectie riool centrum start in september

Reiniging en inspectie riool centrum start in september

In september en oktober gaat aannemer vandervalk+degroot een deel van de riolering in het centrum reinigen en inspecteren. Het gebied waarin dit gebeurt valt tussen de wegen Het Kanaal, Industrieweg, Overcingellaan, Plataanweg, Bosstraat, Beilerstraat, Zuidersingel, Oostersingel, Noordersingel, Nieuwehuizen en Groningerstraat.

Als u na de reinigingswerkzaamheden een rioolgeur in uw woning ruikt, dan kan het zijn dat de sifons van wastafels, wc s en gootstenen door de onderdruk leeg zijn getrokken. U kunt dit eenvoudig verhelpen door even de wc door te trekken en kranen kort te laten lopen zodat de sifons weer gevuld worden. Een met water gevulde sifon zorgt namelijk voor stankafsluiting van het riool. Naast eventuele geuroverlast zult u weinig merken van de werkzaamheden.

Informatie, klachten en planning
Voor meer informatie kunt u terecht op de website assen.valkdegroot.nl. U vindt hier ook de planning van de reinigings- en inspectiewerkzaamheden. Vragen en klachten kunt u ook op deze website indienen.

Rioolreiniging door de gemeente zelf
Naast inspectie en reiniging door een aannemer, reinigt de gemeente ook zelf de riolering. Dat gebeurt het hele jaar door. Vanaf augustus reinigt de gemeente de riolering in De Stoepen (Marsdijk), Peelerpark, Mandemaat, Lauwers, Zendmastweg en omgeving en Kloosterveen ten zuiden van de Drentse Hoofdvaart.

Tiplijn