Reclameposter op watertoren: Waterdag bij WMD

Reclameposter op watertoren: Waterdag bij WMD

Op 8 september bent u van harte welkom op de Waterdag van Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD).

Volgende week zaterdag is er een opendag bij onze Waterleiding maatschappij aan de Lonerstraat, dit onder het motto Veeg je straatje schoon in Assen. Zij gaan op deze markt met bezoekers in gesprek over duurzaam tuinonderhoud en laten mogelijke alternatieven zien. Het doel? Een schonere Drentsche Aa.

Wat is er bij hun stand te doen?
U maakt kennis met duurzame alternatieven om onkruid te weren uit de tuin. Ze zijn aanwezig met allerlei tips en heerlijke (onkruid)hapjes.

Alvast een tip?
Veeg je straatje schoon! Regelmatig je straatje vegen voorkomt onkruid tussen de tegels. Zaden krijgen zo geen kans te ontkiemen. Een eenvoudige manier om onkruid te weren zonder chemische middelen.

Waarom doen ze dit?
Er komen nog te veel chemische middelen voor in de Drentsche Aa. En dat terwijl ze hier drinkwater uit halen. Het blijkt dat vervuild water van tuinen via het grondwater in de beek terecht komt. Dat willen ze graag samen met de inwoners verminderen. Want wat er niet in komt, hoeven ze er ook niet uit te halen. Iedereen heeft zelf invloed op de leefomgeving én de eigen gezondheid. ze gaan niet alleen in gesprek met de inwoners, maar werken ook samen met boeren en bedrijven.

Wat is er verder te doen?
WMD heeft een uitgebreid programma op de Waterdag. Benieuwd naar de activiteiten? Neem een kijkje op hun website.

Wanneer en waar?
Datum: 8 september 2018
Tijd: van 10.00 tot 15.00 uur
Waar: Lonerstraat in Assen (tip: kom met de fiets)

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn