Dennenweg afgesloten voor aanleg duiker

Dennenweg afgesloten voor aanleg duiker

De Dennenweg is afgesloten voor graafwerkzaamheden inzake de Bosbeek.

De aannemer Hoornstra uit Nieuw Buinen is gestart met de aanleg van de duikers onder de Dennenweg voor de Bosbeek. In het project van de FlorijnAs is ook het project Assen aan de Aa waarmee de oude beken en waterwegen uit het Asserbos gebied weer optimaal worden gemaakt. Sinds het voorjaar is aannemer Hoornstra bezig met de Bosbeek langs het GGZ terrein, daar is de vijver bij de Adventskerk opgedeeld en de oude Bosbeek weer is gaan meanderen.

Nieuwe aansluitingen
De Bosbeek was niet meer natuurlijk zichtbaar vanaf het Asserbos en langs de Port Natalweg, de beek was hier een soort sloot geworden en verdween naast de Port Natalweg in een lange diepe duiker onder de Overcingellaan en Dennenweg. Deze duiker van 1500 meter was geen natuurlijke verbinding en zal straks weer gaan meanderen. Inmiddels zijn er nieuwe buizen onder de spoorlijn en onder de Europaweg-Zuid geperst, twee nieuwe damwanden geplaatst en is de brug aan Lindelaan hersteld. Hier was de oude uitstroomplek van de lange duiker van de Bosbeek.

Laatste graafwerkzaamheden
Met de aanleg van de laatste 15 meter is het werk aan de Bosbeek aan de oostelijke zijde van spoorlijn klaar. Nu kan het laatste stukje fietspad ook worden aangelegd. De Bosbeek loopt nu nog door de lange oude duikers, maar vanaf volgend jaar door de nieuwe beek. Hoornstra zal na de afsluiting van dit project verder gaan op het grasland naast de Port Natalweg met de aanleg van de tweede deel van dit project.

Tekst: Henk Smit

Zie ook:
Project Assen aan de Aa gestart
Rioolwerkzaamheden aan de Lindelaan gestart

Tiplijn