De leukste legobouwers in Assen (Video)

De leukste legobouwers in Assen (Video)

Ook dit jaar kon er weer vier dagen met lego in Assen worden gebouwd. In Vanderveen vonden de voorrondes van het NK Lego bouwen plaats.

Veel kinderen hebben hun kunstwerken laten zien waaruit zaterdag de uitslag bekend werd gemaakt. Bakken vol Lego waren aanwezig en de kinderen konden zich uitleven, gesteund door vader of moeder maar ook opas en omas hielpen mee. De uitkomst was verassend en de kinderen konden goed hun fantasieën uiten.

De voorrondes bij Intertoys Vanderveen werden afgelopen week gehouden. De finale is op donderdag 18 oktober tijdens Lego World in Utrecht. De hoofdprijs is een reis naar Legoland Denemarken Billund.

LEGO komt oorspronkelijk uit Denemarken. Het wordt geproduceerd door de LEGO Group, een familiebedrijf uit Billund. Het bedrijf werd in 1932 opgericht door Ole Kirk Christiansen. Het woord LEGO is afgeleid van LEg GOdt, wat speel goed betekent. Later ontdekte het bedrijf dat LEGO in het Latijn ook kon worden geïnterpreteerd als ik stel samen, ik verzamel of ik leer.


Zie ook: www.lego.com/nl-nl/aboutus _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn