Volgend weekend geen treinverkeer tussen Assen en Groningen

Volgend weekend geen treinverkeer tussen Assen en Groningen

Volgende week vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september is het spoor tussen Assen en Groningen afgesloten. Dit omdat er bij Groningen en Haren werkzaamheden zijn.

In Assen zijn op de Stationsstraat al borden geplaatst dat er een op- en uitstap plaats komt, het doorgaande verkeer richting de Overcingellaan kan er dan niet meer langs. De NS heeft bij de vorige grote afsluiting een zelfde situatie gemaakt en dat is goed bevallen. De bussen komen aanrijden vanuit de noordkant van de Overcingellaan, nemen de afslag naast de tunnel en stoppen bij de Stationsstraat naast de kantoren. Volgend weekend komt het studentenvervoer weer op gang en zullen er extra veel reizigers zijn.

Bussen
Er rijden NS-bussen tussen Groningen en Assen. Tussen Groningen en Weener en tussen Groningen en Veendam rijden Arriva-bussen. De NS-bussen stoppen niet in Groningen Europapark; reis van/naar Groningen Europapark via station Groningen met Arriva-bussen. Reis van/naar Haren via het OV Transferium langs de A28; er rijden pendelbussen tussen het OV Transferium en Haren. Let op: overstappen kost tijd en bij zeer grote aantallen passagiers duurt het even langer, dus houd rekening met extra reistijd.

Bewoners
Tijdens de vorige afsluiting hebben de bewoners, die langs de Stationsstraat veel overlast hadden, ronkende bussen en passagiers die door hun tuinen liepen gehad. Ook waren er klachten over toeterende autos. De gemeente, de NS en ProRail zijn op de hoogte van dit leed. Samen moeten ze zorgdragen dat er geen overlast voor deze bewoners is.

Ombouw spoornetwerk Haren-Groningen
ProRail is druk bezig om de spoorlijnen rond het station in Groningen te veranderen en daarbij zitten ook de werkzaamheden rond de zuidelijke ringweg in Groningen. Naast een aanleg van extra spoor gaat de opstelplaats voor wachtende treinen naar Haren ook op de schop. Zo komt er in Groningen een extra perron. De NS-spoorlijn wordt los gemaakt van de lokale spoorlijnen en bij het station Groningen komt een nieuwe tunnel en busstation.

Meer informatie www.prorail.nl/projecten/spoorplannoordnederland

Afsluiting tussen Assen en Beilen
Ergens in November zal het spoor twee dagen afgesloten zijn voor heiwerkzaamheden en het slaan van stalen wandprofielen bij de nieuwe tunnel aan de Mandemaat in Assen. Aannemers zullen daar de basis leggen voor de nieuwe tunnel die in 2019 wordt afgebouwd. Hierover later meer.

Tiplijn