Voorlichtingsavond over reanimatie in het WZA

Voorlichtingsavond over reanimatie in het WZA

Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen houdt op 20 september een voorlichtingsavond over wat te doen bij een reanimatie.

Iedere dag krijgen driehonderd mensen in Nederland een hartstilstand. Hoe sneller wordt gestart met reanimatie, hoe groter de kans dat die persoon het overleeft. De harde realiteit is helaas dat slechts 12% van hen overleeft: omdat er toevallig mensen in de buurt waren die hulp konden bieden.

Wie weet wat hij moet doen als hij iemand op straat in elkaar ziet zakken?

Veel mensen weten dat niet, terwijl ze wel zouden willen helpen. Voor hen is de voorlichtingsavond op 20 september a.s. in het WZA over reanimatie, AED en burgerhulpverlening. Tijdens interessante lezingen gaan verschillende sprekers in op reanimatie, AED en burgerhulpverlening. Zij vertellen wat er met je lichaam gebeurt als je gereanimeerd wordt, waar het succes van een reanimatie van af hangt en wat een AED (Automatische Externe Defibrillator) precies doet. Wat is de zes-minutenzone? Wat kost een reanimatiecursus en waar kun je die volgen?

Oefenen
Sprekers zijn cardioloog dhr C.V.A. Verhulst van het WZA, dhr. A. Snippe, voorzitter van stichting Hartveilig Drenthe en een patiënt die gereanimeerd is door een burgerhulpverlener en daar zijn leven aan te danken heeft.

In de pauze kunnen belangstellenden oefenen op reanimatiepoppen en informatiestands bezoeken van de Harteraad, Hartveilig Drenthe en Stichting Reanimatie Drenthe. Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

De informatie is op donderdag 20 september van 19.00 tot 21.30 uur in het WZA. De zaal is vanaf 18.30 open. De toegang is gratis, aanmelden (voor 13 september) bij www.harteraad.nl/aanmelding-reanimatie-avond-wza.

Tiplijn