Nu ook rondleiding Drents museum in gebaren taal

Nu ook rondleiding Drents museum in gebaren taal

Vanaf nu biedt Drents museum ook rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal aan.

MUSEA IN GEBAREN
Vanaf nu bied Drents museum ook rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal aan. Hiermee maken zij hun collectie en kennis toegankelijk voor iedereen met een auditieve beperking en daar zijn zij trots op! Ook bieden zij programma s voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, blinden en bezoekers die niet meer in staat zijn om naar het museum te komen. Met al deze programma s nemen zij letterlijke en figuurlijke drempels weg en maken zij ons museum nog gastvrijer.

Rondleiding Nederlandse Gebarentaal
Wil je alles zien wat het Drents Museum te bieden heeft? Dan is deze rondleiding echt iets voor jou. De dove rondleiding begint deze rondleiding natuurlijk bij het begin. Hij of zij vertelt je over de belangrijke rol die de monumentale gebouwen van het Drents Museum speelden in de geschiedenis van het mooie Drenthe. Daarna ga je samen met de rondleider de topstukken van het museum bekijken, zoals de boomstamkano van Pesse (de oudste boot ter wereld), het meisje van Yde en de rijke collectie art nouveau en art deco van het museum.

Voor wie: iedereen die Nederlandse Gebarentaal spreekt
Wanneer: elke derde zaterdag van de maand om 13:30 uur (21 juli, 18 augustus, 15 september, 20 oktober, 17 november en 15 december 2018)

Deze rondleiding is onderdeel van Musea in Gebaren. Musea in Gebaren wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), het VSB Fonds en het Revalidatiefonds. Musea in Gebaren is een initiatief van Wat Telt! en Foam Fotografiemuseum Amsterdam.

Datum & tijd:
Zaterdag 18 augustus 2018 van 13:30 tot 14:45 uur

Kosten: ¬ 8,50 per persoon (inclusief museumentree)
Reserveren: Reserveren is noodzakelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie: Drents Museum

Tiplijn