Overgang naar ledverlichting buitensportvelden gestart

Overgang naar ledverlichting buitensportvelden gestart

Veel sportverenigingen zijn bezig met energiebesparing. Een belangrijk deel van de energierekening bestaat uit kosten voor de buitensportverlichting. Tien sportverenigingen hebben daarom vorig jaar de wens geuit om de verlichting van de buitensportvelden om te zetten naar energiezuinige ledverlichting.

Het gaat om de sportverenigingen Achilles 1894, FC Assen, Asser Boys, vv LTC, ACV Assen, VV LEO, AAC 61, ATV de Hertenkamp, TC Amelte en TC NAM. De gemeenteraad besloot positief over de investering die hiervoor nodig is. Vorige week werd bij sportvereniging Achilles 1894 de eerste ledlamp ingedraaid.

Planning
De komende maanden worden alle tien sportverenigingen voorzien van ledverlichting. De planning is als volgt: Achilles 1894 is vorige week gestart. In september en oktober volgen Asser Boys, FC Assen, VV LEO en vv LTC. In oktober en november zijn de verenigingen AAC 61, TC Amelte, TC Nam en ATV de Hertenkamp aan de beurt. In december krijgen de velden van ACV als laatste nieuwe ledverlichting.

Verenigingen betalen mee
De verlichting is eigendom van de gemeente en wordt ook beheerd en onderhouden door de gemeente. De verenigingen betalen de energierekening. Door het vervangen van de verlichting door ledlampen kan minimaal 30% energie bespaard worden. Ook de onderhoudskosten voor de gemeente gaan flink omlaag. De verenigingen betalen 15% van de investeringskosten.

Tiplijn