PLOP stelt vragen over geblokkeerde geleidestroken in binnenstad

PLOP stelt vragen over geblokkeerde geleidestroken in binnenstad

Raadslid Lia de Ruiter van Stadspartij PLOP heeft het college vragen gesteld over de blindegeleidestroken in de binnenstad.

De Ruiter stelt de vragen naar aanleiding van de diverse verbouwingen in de binnenstad. Verschillende panden worden omgetoverd tot woningen. En dat brengt ook werkverkeer met zich mee.

En al die wagens moeten ook ergens parkeren. Alleen doen zij dat te vaak op blindegeleidestroken. Zo worden er volgens De Ruiter onveilige situaties voor blinden en slechtzienden veroorzaakt.

Daarom heeft PLOP de onderstaande vragen aan het college gesteld:

Geacht college,

Fijn is het om te zien hoe ondernemers in de binnenstad bezig zijn met hun winkels, hoe verborgen  gevels weer zichtbaar worden gemaakt, hoe winkelpanden omgetoverd worden tot woningen....maar dit betekent ook een enorme hoeveelheid bedrijfswagens in het centrum!

Deze bedrijfswagens staan op de blindegeleidestroken zo geparkeerd, dat hier niemand meer langs kan en dit veroorzaakt onveilige situaties voor blinden en slechtzienden! Of men heeft de wagens zo neergezet, dat er totaal geen overzicht is voor fietsers en voetgangers!

Ook de komende tijd zullen we, met alle plannen die er zijn, nog veel meer geconfronteerd worden met werkverkeer in het centrum en een goede aanpak van het parkeren is dus zeer wenselijk!

Stadspartij PLOP maakt zich hier zorgen over en heeft de volgende vragen:

1. Onder welke voorwaarden krijgt een bedrijf een (tijdelijke) parkeervergunning?
2. Indien deze vergunning verleend wordt, krijgt het bedrijf dan een vaste plek toegewezen?
3. Wanneer de bedrijfswagens bv op de geleidestroken geparkeerd worden of het zicht belemmeren voor fietsers en voetgangers, op welke wijze wordt hier dan gehandhaafd?

Met vriendelijke groet,

Lia de Ruiter
Namens de fractie van Stadspartij PLOP

Tiplijn