Cursus  Werken met de E-overheid  start in Bibliotheek DNK

Cursus Werken met de E-overheid  start in Bibliotheek DNK

Vanaf maandag 6 augustus gaat de cursus Werken met de E-overheid  van start in de Bibliotheek van DNK. De cursus is er voor iedereen die hulp nodig heeft met het online regelen van overheidszaken.

Er zijn verschillende cursuspakketten welke bestaan uit vier bijeenkomsten. Het wijzigen van huurtoeslag, het zoeken naar werk en het doorgeven van een verhuizing komt allemaal aan bod.

Maandag 6 augustus start de Bibliotheek van DNK met het eerste cursuspakket binnen Werken met de E-overheid . Vanuit de maatschappelijke functie van de Bibliotheek ondersteunt DNK met deze cursus iedereen die moeite heeft met- of hulp nodig heeft bij het online regelen van overheidszaken. Overheden verwijzen hun burgers steeds vaker naar digitale loketten. Bijvoorbeeld voor het doorgeven van een verhuizing, het wijzigen van huurtoeslag en het zoeken naar werk.

Ieder cursuspakket van Werken met de E-overheid  bestaat uit vier bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten leren de deelnemers o.a. een DigiD aan te vragen en te gebruiken. Ook komt het handig opzoeken van informatie op de websites van de overheid zoals die van de Gemeente Assen, Belastingdienst en UWV aan bod. De Bibliotheek stelt computers beschikbaar waarop gewerkt kan worden en ook krijgen alle deelnemers een werkboek mee waarin alle nodige informatie vermeld staat en oefeningen in gedaan kunnen worden.

Meer informatie en aanmelden via dnk.nl. Deelname aan de cursus is gratis.

Tiplijn