Overlast na plaatsen waterpomp Kloosterveen

Overlast na plaatsen waterpomp Kloosterveen

Vijvers in Kloosterveen komen droog te staan, dus laat het waterschap extra water toe aan het ringwatersysteem.

Het waterpeil in Kloosterveen is bijna een meter in niveau gezakt, waardoor vijvers vervuilen en dieren doodgaan. De wijk kloosterveen heeft een watersysteem dat bij de Asserwijkbrug begint. Via dit inlaatpunt kan er water worden verdeeld door de wijk Kloosterveen. Mede omdat er nu veel water verdampt in de vijvers, is er een tweede instroompunt nodig om ook het waterdeel aan de westkant en rond Kloosterveste op peil te krijgen.

Stilstaand water
Stilstaand en opdrogend water in vijvers kan stank en ziektes veroorzaken als huisdieren hier ingaan, maar ook als bepaalde dieren die hier leven uit de sloten de wijk ingaan. Een overleg tussen de gemeente, provincie en het waterschap heeft ertoe geleid dat er extra water Kloosterveen ingaat.

Overlast
Aannemer van der Steeg heeft de pomp geleverd en in eerste instantie met een dieselaggregaat die lawaai maakte. Dit aggregaat was niet de juiste en is later omgewisseld door een met een isolerende mantel. Deze pomp is een elektropomp en geschikt voor in een woonomgeving.

Een van de omwonenden liet weten last te hebben van deze pomp. Zij horen een lichte gebrom van het aggregaat en vragen zich af of de gemeente de aggregaat en de pompen s nachts niet uit kunnen zetten. Of de gemeente hier in mee gaat, is bij ons niet bekend.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Henk Smit
Tiplijn