Het begint vaak met een kleine ergernis over geluid, de kinderen, een barbecue of een verkeerd geparkeerde auto. Maar soms kan het aardig uit de hand lopen. Buren praten niet meer met elkaar en maken in het ergste geval elkaar het leven behoorlijk zuur. Buurtbemiddelaars worden ingezet als buren er samen niet uitkomen. Hiervoor kunnen ze weer nieuwe mensen gebruiken.
Buurtbemiddelaars zijn getraind om te bemiddelen bij conflicten. Deze onpartijdige bemiddelaars oordelen en beslissen niet, maar brengen buren opnieuw met elkaar in gesprek. Aandacht, respect en vertrouwen zijn sleutelwoorden in dit gesprek.
In een gratis training leren nieuwe buurtbemiddelaars vaardigheden om motiverende gesprekken te voeren. Verder gaat een bemiddelaar altijd samen met een collega bemiddelaar op pad en maakt deel uit van een leuk team. Buurtbemiddeling is boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk.
Buurtbemiddelaar worden? Neem contact op met Ans Veldhuis, coördinator Buurtbemiddeling bij Vaartwelzijn. Telefoon 06 511 77 225 of ga naar
Adverteren op Assen Stad? Bekijk hier de mogelijkheden of neem hier contact met ons op.