Informatiedag over nieuwbouw- en verbouwplannen Oude Molenbuurt

Informatiedag over nieuwbouw- en verbouwplannen Oude Molenbuurt

Woensdagmiddag is onder het genot van een barbecue de nieuwbouw- en verbouwplannen in de Oude Molenbuurt in Assen aan de bewoners uitgelegd.

Dat gebeurde in een tent bij het Gomarus College. De informatiedag was speciaal voor de bewoners aan de Kuyperstraat, Troelstralaan, Mr. Groen van Prinstererlaan en Van Houtenstraat.

De gemeente Assen, Vaart Welzijn en Actium waren erbij om de plannen te presenteren en uitleg aan bewoners te geven. Zon 80 mensen kwamen op de informatie dag af.

Nieuwbouwplannen
Aan de mr. P.J. Troelstralaan en omgeving bouwt Actium 103 woningen volgens de BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) methodiek. Vanaf medio september start Brands Bouw met de bouwwerkzaamheden. Naar verwachting worden de eerste woningen eind 2019 opgeleverd.

Bijna Energie Neutraal Gebouw
Actium bouwt op diverse plekken in de Oude Molenbuurt woningen volgens de BENG methodiek. Met deze methodiek wordt volgens de nieuwste norm op gebied van energiezuinigheid gebouwd. Bert Huizing: ,,Actium gaat voor duurzaam en deze woningen dragen hier letterlijk hun steentje aan bij. Energiezuinig en betaalbaar wonen op een steenworp afstand van de binnenstad. 

Henk Smit _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
.be
Tiplijn