Solar Team Drenthe College verovert 3e plek in World Cup

Solar Team Drenthe College verovert 3e plek in World Cup

Van donderdag t/m zaterdag vond het 3e race weekend plaats in het World Cup circuit Solar boten in de grachten van Groningen.

Drenthe College presteerde met hun boot DinamiCo  zeer goed met een 3e plek. Het team studenten 3e en 4e jaars Elektro uit Emmen die deelnemen in een excellentietraject zijn uitermate tevreden over hun powermanagement  dit weekend wat ze een hoogst haalbare 3e plek opleverde.

Onder leiding van DC docenten Arjan Peters, Rob Klaassen en sportdocent/turntrainer Theo Boerrigter zijn de studenten sinds januari bezig met hun V20 boot die twee jaar heeft stilgestaan. In hun leertraject zijn ze gestart met eerst de mechanische innovatie richting de races die vanaf mei zijn gestart. Onder andere door aanpassingen aan de accu, de vin en vooral ook leren energiezuiniger te varen boeken ze per race vooruitgang.

Op vrijdag streed Team DinamiCo in de 48 km Endurance race en de Top Speed waarbij het team een persoonlijk record haalde van 25,1 km/u. Zaterdag voer de vloot in de binnenstad van Gropningen met een Time Trail van 26 km en een sprint van 100 meter. In hun klasse wordt door 2 teams geïnnoveerd met een nieuwe motor die nu ook door het Drenthe College is aangeschaft om mee te kunnen concurreren om de 1e plaats. Dit seizoen zal voor Team DinamiCo de 3e plek om die reden het hoogst haalbare kunnen zijn.

Naast de racedagen werd ook het team van het Drenthe College uitgenodigd in de Energy Barn  op het Zernike om in een panelgesprek vragen te beantwoorden, waarvoor student Nick van der Veen op het podium mocht staan. DC is hiervoor gevraagd i.v.m. de koppeling onderwijs en de innovatie zonne-energie. Dit onder aanwezigheid van wethouders Groningen, afgevaardigden van Hanze Hogeschool en RUG, ondernemersvereniging en Solar Sport One.

Zie ook: www.drenthecollege.nl/solar-team-drenthe-college-verovert-3e-plek-world-cup

© Drenthe College
Tiplijn