Drenthe College en CKC-Drenthe openen leerbedrijven

Drenthe College en CKC-Drenthe openen leerbedrijven

Drenthe College Assen en Christelijke Kindcentra Drenthe hebben deze week twee nieuwe leerafdelingen geopend. Studenten van de opleiding lopen daar stage in de kinderopvang en het onderwijs.

Met het ondertekenen van een convenant is de samenwerking bezegeld, die dit schooljaar startte op CKC de Eshorst in Beilen en CKC de Kloostertuin in Assen.

De studenten lopen  waar mogelijk  stage in combifuncties en geheel aansluitend bij de nieuwe manier van werken van de kindcentra. In de leerafdelingen werken teams van vijftien studenten van de opleidingen Welzijn en Dienstverlening op niveau 2, 3 en 4 samen.

Een stagedocent van Drenthe College en een praktijkopleider van het CKC begeleiden de groepen op de woensdagmiddag. Dan is er tijd voor intervisie, deskundigheidsbevordering, werken aan taken, opdrachten en examens en voor begeleidingsgesprekken. Studenten Tim Meints en Tess Kraan vertelden de aanwezigen bij de feestelijk opening: We werken hard, maar hebben ook veel plezier! 

Praktijkopleider Elly Kok van de Kloostertuin voegde daaraan toe, dat de prettige samenwerking met de stagedocenten van Drenthe College en de korte overleglijnen een grote meerwaarde vormen voor de kwaliteit van de stages. Directeur Klaas Hessels van de Eshorst is blij met de inbreng van de studenten en ziet kansen op werk voor de toekomstige onderwijsassistenten en pedagogisch medewerkers.

Voorzitter van het College van Bestuur Albert Velthuis van CKC-Drenthe en opleidingsmanager Annelies Vastenburg van de afdeling Welzijn van Drenthe College ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst. Zij benadrukten dat de studenten van Drenthe College veel te bieden hebben aan de teams van de Eshorst en de Kloostertuin en er tegelijkertijd veel kunnen halen . Dat is dan ook de reden, waarom beide organisaties de komende jaren blijven investeren in deze regionale samenwerking.

Tiplijn