Werkzaamheden drie kruisingen N371 Smilde

Werkzaamheden drie kruisingen N371 Smilde

De provincie Drenthe voert van maandag 2 juli tot en met vrijdag 10 augustus werkzaamheden uit aan drie kruisingen in de provinciale weg N371 (Veenhoopsweg) in Smilde. De kruisingen krijgen een nieuwe inrichting en nieuw asfalt.

Het gaat om de kruisingen met de A.M. Sorgstraat, de Sluiskampen en de Elzenlaan. De kruising A.M. Sorgstraat en Elzenlaan worden gelijktijdig aangepakt van 2 tot en met 24 juli. De kruising Sluiskampen is van 25 juli tot en met 10 augustus aan de beurt.

Bereikbaarheid
Het blijft altijd mogelijk om via een kleine omleiding de N371/Veenhoopsweg op en af te rijden. Het doorgaande verkeer op de N371//Veenhoopsweg/Hoofdweg kan de weg blijven volgen en winkels en bedrijven blijven bereikbaar.

Veilig fietsverkeer
De drie kruisingen krijgen nieuw asfalt en worden opnieuw ingericht. De bedoeling van de herinrichting is dat fietsers op alle kruisingen voorrang krijgen. Nu is dat niet overal gelijk. Door de nieuwe inrichting worden de kruisingen voor alle weggebruikers overzichtelijker en dus veiliger. Vooral voor fietsers is dat een verbetering.

Tiplijn