Interculturele Voetbalfestival: WK 7x7 voor Assenaren

Interculturele Voetbalfestival: WK 7x7 voor Assenaren

De wereld is in beweging. Ook in Assen en in de ruime omgeving zijn meer dan honderd nationaliteiten. Elkaar verstaan is soms onmogelijk, elkaar begrijpen best lastig, maar samen voetballen is ontzettend leuk. Daarom wordt er in Assen de Interculturele Voetbalfestival gehouden.

Het evenement komt voort uit initiatieven van de Vereniging KONGO en Vrienden, Sport Drenthe en Luc Rengers. Door samenwerking hopen ze tot een mooi cultureel sportfestijn te komen. Samenwerking wordt gevraagd aan voetbalverenigingen, bedrijven met buitenlandse werknemers, het AZC Assen en andere organisaties, die verstand hebben van internationaal en cultureel .

Sportpark Lonerstraat
Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 juli zal het eerste WK 7x7 voor Assenaren plaatsvinden op Sportpark Lonerstraat, de thuishaven van Asser Boys. Ze beginnen met de kwalificaties, vervolgens op zaterdag de poulefase en uiteindelijk de knock-out-fase op zondag. Tussendoor is er muziek en een culturele markt. Een team bestaat uit maximaal twaalf spelers. Gespeeld wordt op een half voetbalveld en buitenspel is afgeschaft. Verder gelden de normale regels van 7tegen7. Spelers zijn 18 jaar of ouder, hoewel jongere talenten welkom zijn.

Aanmelden
Wilt u deelnemen aan het WK, dan maakt u deel uit van uw eigen nationale voetbalteam: U bent international ! Of wilt u een marktkraam benutten voor een cultureel aandeel? Of u kiest er voor om muziek te maken, meldt u aan! Behalve de mogelijkheid om mee te doen aan een open podium , kunt u ook genieten van onder andere een professionele bluesband, buikdanseressen en een bongo- en conga-orkest. Hoe het precies gaat worden, dat ga je samen uitvinden.

Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tiplijn