Lesprogramma klaar voor duurzaamheidscentrum

Lesprogramma klaar voor duurzaamheidscentrum

Het duurzaamheidscentrum is al klaar voor het nieuwe schooljaar. Educatief medewerker Maurice Hummel overhandigde het lesprogramma 2018-2019 aan wethouder Gea Smith.

Voor komend schooljaar is er weer een gevarieerd aanbod samengesteld (https://duurzaamheidscentrumassen.nl/onderwijs) voor alle leerlingen van groep 1 tot en met groep 8.

In de duurzaamheidseducatie wordt gewerkt vanuit verschillende thema s. Leerlingen komen daardoor in aanraking met de dieren van de kinderboerderij en het Asserbos en verdiepen zich in energiebesparing en afvalstromen. Volgens educatief medewerker Maurice Hummel is het elke keer weer een feest om te zien hoe kinderen in en rond het duurzame gebouw op onderzoek uitgaan: Het mooist is de verwondering als ze boven op de ladder staan en in een nestkastje kijken. Educatie op zijn best! .

9.000 leerlingen langs geweest
Vorig jaar bezochten negenduizend leerlingen van alle Asser basisscholen het Duurzaamheidscentrum of kregen ze les op het Milieupark van de gemeente Assen. Het educatieve team van het Duurzaamheidscentrum bezoekt vóór de zomervakantie alle scholen in Assen om afspraken te maken over de gratis lessen in het nieuwe schooljaar.

Tiplijn