Vrijdagmiddag is het laatste beton van het busstation gestort.

In opdracht van de BAM is de laatste vloer op het nieuwe busstation in Assen gestort, daarmee is de basis voor de opening van aankomend weekend gemaakt. Er is in vier fases twee kleuren beton gestort. Het moest in vier fases omdat de vloer dan kan werken. Beton krimt en zet uit bij andere weersinvloeden, de vloer moet dit aankunnen. Tevens zijn er om de drie meter dilatatievoegen gezaagd.

Wachten
Vrijdagavond heeft een van de medewerkers van de BAM tot 22:00 uur moeten wachten en bewaken dat niemand door de betonvloer zou gaan lopen. Rond 22:00 uur kon na de eerste uitharding de vloer worden gezaagd.

Opening busstation
Als het weer meewerkt kan het bussation aan het einde van deze week open. Net voor de TT-races kunnen de duizenden extra bezoekers veilig naar de bussen lopen en gebruik maken van het nieuwe busstation, alleen als de laatste metingen dit toestaan. Er zijn in de betonlagen verschillende sensoren geplaatst die metingen kunnen verrichten hoe de staat en de uitwerking van het beton is. Bij de juiste temperatuur van het beton kan er door de bussen over heen worden gereden.

Verslag: Henk Smit

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn