Honderd kilo eten voor Wij Ruilen en Geven Weg in Assen (Video)

Honderd kilo eten voor Wij Ruilen en Geven Weg in Assen (Video)

De truck van Megafoodstunter 2.0 was afgelopen week weer in Assen en was volledig leegverkocht.

Ook dit keer heeft Stichting AssenStad en de Mega Foodtruck weer velen blij kunnen maken met een gulle donatie. Goed eten moet terecht komen bij mensen die dit waarderen en bij mensen die anderen ermee kunnen helpen. Antje Rhijnsburger, de moeder en oprichtster van Stichting Wij Ruilen en Geven Weg, stond wederom met een open mond toen zij de gift zag en hoe blij zij was toen alles in de diepvries moest worden ingepakt.

Blije gezichten
,,We waren zo blij met de vorige gift en nu hebben we alweer zoveel goed eten. Wij waren heel zuinig na de gift van de vorige maand en nu hebben wij weer een gift, vertelt Antje met de tranen in haar ogen. Antje: ,,Wat kunnen we hiermee veel mensen helpen en hiermee nog meer zorgdragen dat de doelgroep van de stichting krijgen wat ze nodig hebben.

Waarom Stichting wij ruilen en geven weg
Binnen Assen zijn er diverse zorgtrajecten en de voedselbank, maar hiervoor gelden bepaalde normen en regels die niet voor een ieder haalbaar zijn. De voedselbank vraagt om inkomengegevens die getoetst worden. Maar hoeveel mensen zijn er niet die toch een beetje werken en net iets te veel verdienen, maar door hun verleden het toch heel moeilijk hebben en net niet rond kunnen komen met hun maandelijkse inkomen. Voor die doelgroep en de bewoners die die net iets anders zijn is er de stichting Wij ruilen en geven weg. Waar een team van vrijwilligers wekelijks veel mensen helpen met kleding, inboedel en voedselpakketten. Maaar ook om te luisteren en soms dat kleine stukje aandacht te geven dat mensen helpt om positief verder te kunnen gaan. Ook even kijken wat dit is: www.facebook.com/groups/wij.ruilen.en.gevenweg

Mega foodstunter 2.0
Vorige week in Delfzijl waren er meer dan dertig kopers van een pakket. Het eten is van goede kwaliteit en het heeft heerlijke producten: 100 kilo eten voor 100 euro. De truck komt twee keer per maand in de regio en soms net erbuiten. En is regelmatig uitverkocht.

Zie: Mega foodstunter 2.0

Dinsdag in Oosterwolde
De truck komt dinsdag langs Oosterwolde. Ook wat bestellen? Zie: Mega Foodstunter 2.0.

Verslag: Henk Smit

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn