Kindcentrum Baggelhuizen ontvangt Drents Verkeersveiligheidslabel (video)

Kindcentrum Baggelhuizen ontvangt Drents Verkeersveiligheidslabel (video)

Vrijdag ontving Kindcentrum Baggelhuizen het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) uit handen van wethouder Harmke Vlieg. Ook is het nieuwe kleuter(verkeers)plein op feestelijke wijze geopend.

Deze feestelijke ochtend stond helemaal in het teken van (veilig) verkeer. De kinderen van de onderbouw mochten het nieuwe plein uitproberen. Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland verzorgden die dag twee lessen: aan groep 8 over fietsen met een zware rugzak en aan de leerlingen van groep 7 over appen (en dus afleiding) in het verkeer.

Om veilig in het verkeer te zijn, is het niet alleen van belang dat de kinderen de verkeersregels en -borden kennen, maar ook dat ze een een veilige fiets hebben. Daarom werden ook alle fietsen gecontroleerd.

Het DVL is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Scholen die in het bezit zijn van het Label laten zien dat zij verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Henk Smit
.be
Tiplijn