Koninklijke onderscheiding voor Frans Thomas

Koninklijke onderscheiding voor Frans Thomas

Frans Thomas, al sinds 1973 in vele functies actief binnen zwem- en waterpolovereniging Aqua 68, heeft vandaag een koninklijke onderscheiding gekregen. De versierselen werden hem opgespeld door burgemeester Marco Out.

Dat gebeurde tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van de vereniging. De heer Thomas is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Thomas werd direct na de oprichting van Aqua 68 lid. Vijf jaar later nam hij plaats in de redactie van het clubblad en in de activiteitencommissie. Daarnaast was hij 38 jaar trainer/coach. Mede door zijn inzet steeg het aantal leden fors en boekten zwemmers van Aqua 68 aansprekende resultaten tijdens wedstrijden, waaronder NK s.

In 1988 speelde de heer Thomas als voorzitter samen met penningmeester Wolter van Eeks een belangrijke rol bij de redding van de club toen er financiële problemen waren ontstaan. In 1998 nam hij afscheid als voorzitter. Bij die gelegenheid werd hij benoemd tot lid van verdienste. In 2012 werd hij benoemd tot erelid.

In 2013 legde hij mede de basis voor het G-zwemmen binnen de vereniging. De G-afdeling is inmiddels volledig geïntegreerd in Aqua 68. De zwemmers trainen op twee avonden en nemen deel aan clubkampioenschappen en de zwemvierdaagse.

Tiplijn