Wethouder Smit neemt met een lach en een traan afscheid in Assen

Wethouder Smit neemt met een lach en een traan afscheid in Assen

De derde wethouder in Assen heeft donderdag zijn afscheidsreceptie gehad. En het was druk in de Legends club bij het TT-circuit Assen.

De eerste genodigden stonden al om half vier in de middag op de stoep waarna er nog velen kwamen. De PvdA-wethouder had een speciaal plekje bij de media. Er kwam daardoor ook meer pers op af dan bij de overige twee wethouders.

Tientallen gezichten uit de zorg en sport waren speciaal gekomen om van wethouder Smit afscheid te nemen.

Emotie en wilskracht
Smit kreeg veel knuffels en de vele sterke verhalen werden herhaald. Een man die perfect op de financiën van Assen had gepast en voor vele miljoenen euros de begrotingen moest aanpassen, toen het rijk veel taken overdroeg aan de gemeenten en direct 20 tot 30 procent kortingen doorvoerden. Wethouder Smit wilde graag nog een derde termijn, maar zijn eigen PvdA-fractie en leden wilden vernieuwing en zette hem op een niet-verkiesbare plaats. Met genoeg voorkeurstemmen kwam hij terug als raadslid in de gemeenteraad in Assen. En dat is opmerkelijk, want het is voor het eerst na zeventig jaar dat er geen PvdA-wethouder in Assen is. De laatste traan op de avond kreeg Smit toen zijn 14-jarige dochter hem een medaille omdeed en dat zij toch weer heel blij is dat haar vader iets meer thuis zal zijn.

Cadeau van de gemeente
Naast een flinke bos bloemen voor zijn echtgenoot kan de familie Smit bij hun woning een nieuwe vlaggenmast laten plaatsen, waarbij zijn wens in vervulling ging. Aankomende jaren zal de drankvoorraad in ieder geval bij de familie Smit in Kloosterveen voldoende voorradig zijn, want veel van zijn gasten namen een doosje of kistje met wat lekkers mee. Na het formele deel was het nog lang en gezellig druk in de Legends Club.

Tekst: Henk Smit

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn