Aannemer BAM is druk bezig met de aanleg van de perrons van het busstation in Assen.

De gemeente Assen laat de busperrons naast het station in Assen snel aanleggen en dat moet voor de TT gereed zijn. Het gehele complex is ontgraven en heeft nieuw zand en nieuwe riolering gekregen. Al het oude zand is afgevoerd naar de geluidswal bij Baggelhuizen en het nieuwe perronondergrond is voorzien van drainage. Na Pinksteren zijn de perrononderdelen, van zon 300 kilogram per stuk, aangekomen en door de straatmakers geplaatst.

Veilige perrons
De perrons krijgen een zijhek om te voorkomen dat wachtende passagiers tegen de langsrijdende bussen kunnen komen. Het busstation moet volgens het OV-bureau Groningen Drenthe aan de juiste voorwaarden voldoen. Ook voor de taxis, die nu nog illegaal op het Stationsplein geparkeerd staan, komt een nieuwe opstelplaats naast het busstation. Na het plaatsen van de laatste hekjes en de betonbanden, kan de vloer met beton gestort worden. Hiervoor zal nog een team van ijzervlechters een ijzervlechtnet plaatsen, zodat de bussen veilig en op een steviger ondergrond kunnen manoeuvreren.

Busstation open voor TT-Festival
Het busstation en de omgeving moet voor het TT-Festival klaar zijn. Dit waren de voorwaarden voor de uitvoer van de werkzaamheden. Maar ProRail heeft samen met de NS een probleem, er zijn in het TT-weekend tussen Zwolle en Meppel werkzaamheden gepland. Hoe de aanvoer van de passagiers gaat verlopen, hangt van de planning af.

Tekst: Henk Smit

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn