Verkeerde kraan bij plaatsen duiker Lindelaan Assen

Verkeerde kraan bij plaatsen duiker Lindelaan Assen

Er ging donderdag wel wat mis bij het plaatsen van een 30-tons duiker bij de Lindelaan in Assen.

In opdracht van Hoornstra heeft de leverancier van de duiker, een kraan besteld in Rotterdam. Maar de leverancier was van een verkeerde berekening uitgegaan waardoor de 250-tons kraan uit Rotterdam, twee volgwagens en twee diepladers met de duiker en deksel weer huiswaarts konden keren.

Verkeerd berekend
Alles was klaar voor de plaatsing van de duiker onder de Lindelaan door, maar het ging niet door. De plaats waar de duiker moest komen, ligt op vijf meter diepte en hiermee hadden ze geen rekening gehouden. Mede hierdoor moest de kraan op een andere plaats komen te staan en was de hijsafstand voor de kraan te groot. Nu moet er worden gewacht op een zwaardere kraan en moet de laadplek opnieuw worden ingericht. Hierdoor zal het werk enkele dagen vertraging oplopen.

Bouwvak
Hoornstra, die het project aanbesteed heeft gekregen, krijgt de ene naar de andere tegenslag. Er blijkt veel meer leem in de weg te liggen, net waar het nieuwe riool in gelegd moet worden. Ook blijkt er meer slip te liggen wat eerst uit de oude bosbeek verwijderd moet worden. De aannemer laat weten dat zij voor de bouwvak klaar zullen zijn.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn