Autismecafé Assen op 14 juni: Autisme en seksualiteit

Autismecafé Assen op 14 juni: Autisme en seksualiteit

Op donderdag 14 juni is weer een Autismecafé in het Schakelveld in Assen. Het Autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van kinderen of jongeren met autisme. Het thema is deze keer Autisme en seksualiteit.

Seksualiteit is een veelal moeilijk onderwerp om over te praten. Bij kinderen, pubers en volwassenen met autisme vraagt de benadering en begeleiding van de seksuele ontwikkeling veelal specifieke aandacht. Seksualiteit begint al op jonge leeftijd, de ontdekking en herkenning van het eigen lichaam. Hoe ervaar je je eigen lichaam, hoe werkt alles en hoe ziet een ander eruit? Dit noem je lichaamsbesef van jezelf en de ander.

Bij autisme verloopt deze lichaamsbeleving anders, wat maakt dat de seksuele ontwikkeling vragen kan oproepen of problemen kan geven. Hoe geef je voorlichting? Waar besteed ik aandacht aan en wanneer? Welk materiaal is er? Mensen met autisme hebben ook behoefte aan genegenheid, vriendschap, relaties en intimiteit. Op deze avond wil Autisme Café hier specifiek aandacht aan geven.

Gastspreker
Gespreksleider Hanneke Kappen gaat over dit onderwerp in gesprek met Rianne van Dijken, seksuoloog gespecialiseerd voor mensen met een beperking en mensen met autisme. Er is ruime gelegenheid voor bezoekers om vragen te stellen en om persoonlijke ervaringen en informatie te delen. Wanneer u geïnteresseerd bent in dit thema, bent u van harte welkom, ook wanneer u zelf geen kind hebt met autisme. Mensen die in de hulpverlening/het onderwijs werkzaam zijn, worden ook van harte uitgenodigd.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.autismecafe.nl of kunt u contact opnemen met Karin van Goor via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tiplijn