Gemeente: Laat etensresten niet op straat slingeren

Gemeente: Laat etensresten niet op straat slingeren

De gemeente verzoekt mensen om geen etensresten op straat te gooien. Ook geen voer voor eenden of vogels.

Het komt regelmatig voor dat de gemeente etensresten vindt die op straat zijn gegooid, in bosjes liggen of bij vijvers zijn gedumpt.

Nog niet zo lang geleden , zegt het cluster wijkbeheer, meldde een bewoner dat er allerlei pannenkoeken bij een vijver waren weggegooid.

Etensresten trekken muizen en ratten aan en grotere vogels zoals duiven en meeuwen. Dat kan veel overlast geven. Zo verspreiden ratten en muizen ziektes en veroorzaken zij schade aan kabels en isolatiemateriaal. Daarnaast zijn etensresten zoals brood niet goed voor eenden of honden. Het is dan ook belangrijk dat u etensresten in de groene GFT-container verzamelt.

Wat kunt u zelf doen?

Laat geen voedsel rond uw woning slingeren
Strooi geen brood voor eenden of vogels
Gooi geen etensresten op straat
Zet geen afval los naast de afvalcontainer
Zet uw vuilnis alleen op de ophaaldag langs de straat
Brood en etensresten
Heeft u brood of andere etensresten over? Voer het niet aan eenden of andere dieren. Eenden en vogels worden er ziek van. Voedsel op straat gaat ook schimmelen, dat is ongezond voor spelende kinderen.

GFT-afval
Gooi brood of etensresten daarom altijd in uw groene GFT-container. Van het ingezamelde GFT-afval wordt compost gemaakt, dat voedsel is voor planten. Zo helpt u dus niet alleen uw omgeving, maar ook het milieu.

Tiplijn